Sziasztok!

Sziasztok!
Ezen az oldalon idézeteket, verseket olvashattok. Különböző kategóriákban (szomorú, szerelmes, humoros...stb.)
Továbbá dalszövegeket is tettem közzé.

2009. december 20., vasárnap

Egyéb idézetek

****

A fiúk az osztályban diktálnak, közben felállnak. Most egy fiúra kerül a sor: - A csókol igét ragozd!

- Mi csókolunk, ti csókoltok, ők csókolnak.
A tanár úr most nagyot kiált: - Megállj, most egyes számban diktálj!
A kis huncut most nagyot nevet: - Tanár úr, kérem, hisz' egyes számban csókolózni nem lehet!

****

Nem tehetek róla, sose ment a színlelés, adom magam mindig, ez olyan, mint a szívverés...

****

Óriássá törpül elménk és létünk, minden nappal igen többet vétünk, csak pörög a filmünk, a gép még vetít, két dimenzióban képeket feszít az ósdi vászonra, min eljárt az idő.

****

Az élet nem fáj, egészen addig, míg el nem kezdesz azon agyalni, hogy mennyire megváltoztak a dolgok, hány embert vesztettél el, és hogy mennyi volt ezek közül a te hibád.

****

Ahogy a szél szállítja a leveleket, úgy szállnak el a fájdalmas érzelmek, szívem most már nem terheled, csak annyit mondok: ég veled!

****

Az élet nem abból áll, hogy a vihar elmúlását várjuk... sokkal inkább az az élet, hogy megtanuljunk táncolni az esőben.

****

Az élet meggyötör, összetör, te sírsz, és sok mindent kibírsz. Ne hamis légy, valódi, és ígérd meg, nem fogok benned csalódni!

****

A nők nem tudják, hogy a férfiak már sokkal hamarabb szerelmesek, mint azt bárkinek is bevallanák...

****

Mikor a lelkem megtelik fájdalommal, akkor is mosolygok, mert így ezt a mosolyt látom visszatükröződni a körülöttem levő emberek arcán, s hamarosan már a lelkem is jobb kedvre derül.

****

Én önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem.

****

Én egy olyan lány vagyok, aki hordaná egy srác pulcsiját, csak azért, hogy érezhesse az illatát.

****

Könyvet írhatnál arról, hogyan rontsuk el mások tökéletes napját...

****

Ha követ hajítasz egy tóba, a tó vize fodrozódni kezd, majd újra kisimul. De valami örökre megváltozik, ott lent, a tó fenekén...

****

Mit várhatnánk egy olyan naptól, amelyik azzal kezdődik, hogy reggel felkel az ember?

****

Ha valamit/valakit nagyon szeretsz, nem hagyhatod elveszni. Ez a fajta szeretet tart minket életben, akár van értelme, akár nincs...

****

Bármikor, mikor magányos vagy, gondolj arra: valaki, valahol rád gondol.

****

Emléket kértél, emléket adok, de élni nem a képen, hanem a szívedben akarok.

****

A legjobb dolog az a képekben, hogy soha nem változnak, amikor az emberek igen.

****

Az életben néha előfordul, hogy beleesünk egy-egy göndörbe, amiből nem tudunk egyedül kimászni. Erre vannak a barátok meg a család. Hogy segítsenek. De csak akkor tudnak segíteni, ha szólsz nekik, hogy ott ülsz a gödör alján.

****

A lelki sérülés nem múlik el soha. De hozzáedződik a lélek.

****

Szép nem vagyok, de kedves tudok lenni, remélem, e képről nem fogsz feledni! Ránézel a képre, s én visszanézek rád, szeretnék emlék maradni egy életen át...

****

Makacsul őrizd az emlékeidet, ne hazudd el őket még magadnak se, mert te az emlékeidből álltál össze emberré, azzá, aki vagy, s nélkülük valóban elvisz az ördög.

****

A múlt nem fontos, egyesek szerint. De szerintem az élet legfontosabb része ez, mivel ebben van minden; minden, amit átéltél, ami miatt boldog vagy, és minden szomorúság, amiből tanulni tudsz!

****

Mondd ki, amit érzel,

csináld, amit szeretsz,
tökéletes nem,
de az igazi még lehetsz!

****

Megcélozni a legszebb álmot,

Komolyan venni a világot,
Mindig szeretni és remélni,
Így érdemes a földön élni!

****

Az emlék egy olyan virág,

amely nem hervad el soha.
Eső nem tépi el,
szél nem hordja tova.
Gyűjtsél tehát csokorba,
amennyit csak lehet,
s a csokor közt őrizd meg
örök emlékemet!

****

Vannak álmok, melyeket nem érhetsz el, és vannak álmok, melyeket remélned kell... Vannak álmok, melyek valóra válnak, és van, aki mindent valóra válthat...

****

Egyszer eljön a nap, amikor meginog a világ, amiben élsz. Hatalmas kihívás előtt állsz majd, a tomboló viharban nem tudod, ma a valóság, és mi a káprázat. Ha eljön az a nap, nyújtsd majd ki a kezed, és kérj segítséget.

****

...és bármibe kerül, vagy akármi fáj, tudod, élni lehet is, nem csak muszáj.

****

Légy hülye, mert én is az vagyok, légy hülye, mert a hülyék gazdagok! Határtalan az én hülyeségem, ez az egyetlen jó képességem. Hülye vagyok, de nincs mit tenni, hisz' nem is olyan rossz hülyének lenni! Én másképp látom a világot, ha kedvem van, hát kiáltok!

****

Az árnyékom hogy lépjem át? A sorsom ellen mit tegyek? Hogy törjek szét egy glóriát? És felnőtt máris hogy legyek?

****

Ma mosoly, holnap könnyek. Ma még nehéz, holnap könnyebb. Nézz az égre, a legszebb fényre, láss egy álmot, s harcolj érte!

****

Úgy teszek, mintha élnék, pedig csak egy baba vagyok. A polcon ülve, szép ruhában, üres szemmel, merev háttal, érzéktelen mosolygással. A távolba révedve bénultan figyelek, és jöttödre porcelán szívem megremeg!

****

Csak egy mosolygós lány, ennyit látnak belőlem. Csak egy mosolygós lány, aki hisz még a mesékben. A mesék teli vannak vágyakkal, varázslattal és álmokkal. Álmok, melyek valóra válnak, ha hiszünk a csodákban...

****

Ha nem tudsz választani két ember között, kérdezd meg magadtól: kinek mondanád azt, hogy: hiányozni fogsz... és kinek azt, hogy: könyörgöm, ne menj el...

****

Ahogy az évek múlnak, változom. Megtanultam rég, az élet nem gyerekjáték. De néha úgy érzem, most épp úgy álmodom...

****

Onnan fogod tudni, hogy jól vagy, ha nem találsz senkit, akinek a helyében lennél, és bármibe kerül, vagy akármi fáj, tudod, hogy élni lehet is, nem csak muszáj.

****

Hogy lassan felnövünk, megtanuljuk, hogy az az ember is (akitől nem is várjuk) okozhat csalódást. Összetörik majd a szíved, talán több mint egyszer... és napról-napra nehezebb lesz. Te is összetöröd majd másokét, szóval emlékezz majd, hogy neked milyen érzés volt! Harcolni fogsz a legjobb barátaid ellen... sőt, előfordulhat, hogy beléjük is szeretsz. Az új szerelmed vádolod majd egy régi hibád miatt. Sírsz majd, mert az idő túl gyorsan telik, és elveszítesz valakit, aki közel állt hozzád. Épp ezért készíts túl sok fényképet, nevess túl sokat és szeress úgy, mintha sosem bántottak volna: mert minden hatvan másodperc, amit szomorúan töltesz el, az egy perc boldogság... amit már sosem kapsz vissza!

****

Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok. Van belőlem egy darabkája.

****

Legyél boldog még akkor is, ha sírni kell, vigyorogj egyedül, hogyha nincs kivel.

****


Az ember olyan dolgokat is elpusztít magában, amiket mások sosem tudnának tönkretenni. Sokszor nem az a kérdés, hogy odavész-e a lelked egy darabja, hanem hogy melyik darabja lesz az.


****


Nem tudom, hogy meddig élek, de ameddig még igen, meg kell tanulnom, hogy milyen az, amikor az az ember ölel magához, akinél ottfelejtettem a lelkemet...

****

Minden ember lefekvés előtt hazug szavakat suttog... néha azt, hogy talán ő boldog így, vagy hogy akit ő szívéből szeret, az boldog mellette. De van úgy, hogy próbáljuk magunkkal elhitetni, hogy a hazugságaink nem is olyan nagy vétkek.

Ezt minden áldott éjjel megtesszük, hogy álmunk szebb legyen. S közben a szívünk mélyén reméljük, hogy mire felkel a nap, az álmunk valóra válik...

****

Azt hiszem, nélküled is tudom, hogy hol a helyem. Azt hiszem, még jobban nyitva tartom a szemem. Azt hiszem, egyedül is rájövök, mi a jó nekem. Azt hiszem, elengedheted mind a két kezem...

****

Nem lehet minden örökké rossz, csak ha beletörődsz, hogy nincs többé jó.
Ha hiszel benne, akkor a dolgok javulni fognak. (by: én)

****

1 megjegyzés: