Sziasztok!

Sziasztok!
Ezen az oldalon idézeteket, verseket olvashattok. Különböző kategóriákban (szomorú, szerelmes, humoros...stb.)
Továbbá dalszövegeket is tettem közzé.

2010. május 13., csütörtök

Saját idézetek (én írtam)

Az időjárás a hangulatomnak megfelelően változott felhőtlen napsütésből zord viharrá. Az esőcseppek mint könnyek hulltak alá, a felhők pedig olyan vastagon takarták az eget, mintha soha nem akarnának eltűnni, mintha megölték volna a napot. Talán így is volt.

***

Jeges rémület szorítja össze a torkom, csupán azért, mert egy napig nem hallottam felőle. Körbe-körbe járkálok a szobában, arra várva, hogy történjen valami.

Aztán megcsörren a telefon, kijelzőjén az Ő nevével. Megmagyarázhatatlan megkönnyebbülés árad szét bennem, a mellkasomat szorító érzés egy pillanat alatt megszűnik. Ok nélkül mosolyodom el, mielőtt felveszem.
Elhaló hangon szólok a telefonba. Az Ő hangja hallatán pedig felenged az ijedtség jege a szívemben.

***

Az élet néha igazságtalan. Tudja, hogyan csillogtassa meg a reményt a szemed előtt. És azt is tudja, hogyan oltsa ki a fényt, ha már úgy érzed - még ha csak egy kicsit is -, hogy boldog vagy.

***

Sötét és baljós. Mégis Ő kell nekem. Hogy miért? Magam sem tudom. Talán vonz a veszély, a sötétség. Mindenemet feladnám Őérte, csak azért, hogy újra megcsókoljon, hogy újra megérintsen. Szükségem van Rá. Hát mi ez, ha nem őrültség?!

***

Csak megyek... egyedül bolyongok fájó emlékeimmel a semmiben. De jobb is így, egymagamban. Hiszen ha lenne mellettem valaki, nem mutathatnám ki, mit érzek. Nem akarok gyengének látszani mások előtt... Az azt jelentené, hogy feladtam a reményt...

***

Nincs annál gyötrőbb kín, mint amikor minden erőddel, minden szereteteddel próbálod menteni a menthetőt, és csupán pár hűvösen elutasító szó a válasz...

***

Eddig céltalanul bolyongtam a világban. Nem volt jelenem, nem volt jövőm. Múltam is csupán annyi, hogy tudjam, honnan jöttem. Aztán megismertelek, és mintha az addig jól ismert világom felrobbant volna, s hamvaiból egy új született. Mint a galaxis, mely a Nap köré épül.
Te vagy az én Napom...

***